Vil du købe eller sælge sommerhus?

Hos BoGodt mægleren er Kurt sommerhus-specialist og har handlet flere sommerhuse i både Billund, herunder Lalandia og sommerhuse langs vestkysten. Så står du og skal enten købe eller sælge, så er Kurt den helt rigtige at tage fat i.


Udfyld formularen og Kurt vil tag fat I dig, så vil han gøre alt hvad han kan for at rådgive dig om køb, salg eller investering inden for sommerhuse.

Køb af sommerhus
Hvorfor investere i et sommerhus?

Investering i sommerhus er en meget overset investeringsmulighed.

Udover det investeringsmæssige, kan der være flere grunde til at købe et sommerhus, herunder at have et sted at holde sine ferie og weekender, slappe af og øge livskvaliteten eller arbejde hjemmefra i sit sommerhus. Det kan også danne rammerne for hyggelige familiesammenkomster og sidst men ikke mindst, kan man udleje sit sommerhus. Men kan det betale sig at udleje sit sommerhus?

JA det kan det og det kan faktisk være med til at betale de faste omkostninger til sommerhuset og et større udlejningssommerhus kan endda være en FANTASTISK investering.

Skattemæssigt fordelagtigt
At leje sit sommerhus ud er skattemæssigt en stor fordel – det er ligefrem den indtægt til en husstand som man betaler mindst skat af. Du betaler mellem 0 % og 20% i skat afhængig af lejeindtægten (se eksempler nedenfor)

Det er blevet mere lukrativ at eje og udleje sit sommerhus igennem de seneste år. Politisk er der gjort flere tiltag. Som folkepensionist og efterlønsmodtager skal man nu kun eje sit sommerhus 1 år før man kan bo permanent i sommerhuset. Derudover er der skattemæssige fordele ved udlejning og du kan nu låne op til 75% af prisen hos realkredit. Renten er stadig lav og det er blevet mere og mere populært at leje sommerhuse – dvs. lejeindtægten er steget markant.

En god investering
Det er en stor fordel at sprede sine investeringer/aktiver. Typisk har man en bolig, sin pension, som ofte er placeret i obligationer eller aktier – samt man kan have en opsparing. Det næste kunne være et sommerhus. Ud over glæden ved et sommerhus, viser det sig ofte, at det er en bedre investering end obligationer/aktier. Hvis man lejer den ud, er det ofte en langt bedre investering en sin private bolig. Konjekturerne og dermed priserne har været med sommerhusmarkedet gennem i seneste flere år. Kurt har flere eksempler på en årlig afkast på 20-35% efter skat ved salg og udlejning af sommerhus. Større udlejningssommerhuse giver ligefrem en positiv likviditet på den normale drift – for det meste er avancen skattefrit når man sælger sit sommerhus.

Kurt står klar til at hjælpe dig – fra A-Z
Hvis du går i overvejelser om at købe et sommerhus kan du kontakte Kurt. Han kan være behjælpelig med stort set det hele – du vælger selv:

-      Finde det rette sommerhus til dig (geografi, størrelse, type og pris)
-      Fremvisning af sommerhus
-      Være med til at købe den – forhandling af pris og vilkår
-      Lave et budget for sommerhuset som kan hjælpe dig med at låne penge – både i realkredit og bank
-      Lave en udlejningsaftale med et udlejningsbureau
-      Optimere indtægterne på sommerhuset samt omkostningerne
-      Normal køberrådgivning ved sommerhus (gennemlæsning af dokumenter inkl. møde)
-      Berigtigelse – herunder skøde, refusionsopgørelse m.m.

Salg af sommerhus
Hvis du skal sælge dit sommerhus, hjælper vi også med dette. Ud over det traditionelle ved at sælge et sommerhus, hjælpe vi også køber med at forstå hvor god en investering det er – kan hjælpe med at lave et budget som kan gøre det nemmere at låne penge til købet – og dermed får du solgt dit sommerhus.

Kurt er ekspert i salg af sommerhuse
Hvis du går i overvejelser om at sælge et sommerhus kan du kontakte Kurt. Han kan være behjælpelig med det hele, herunder bl.a.

-      Kommer ud og ser boligen og laver en salgsvurdering og salgsbudget
-      Der udarbejdes en formidlingsaftale og salgsopstilling af din bolig
-      Salgsoptimering af din bolig
-      Der laves en markedsføringsplan helt konkret for din bolig
-      Fremvisning og forhandling med køber og købers bank og advokat
-      Udarbejdelse af købsaftale med vilkår
-      Berigtigelse, herunder skøde, refusionsopgørelse m.m.
Lalandia huse i Billund
Hvorfor købe et sommerhus i Lalandia Billund?
For det første er det en fantastisk beliggenhed, midt ude på heden omgivet af nogle meget interessante turistattraktioner, herunder bl.a. verdensberømte LEGOLAND, LEGO House, Lalandia og WOW PARK. Billund er Børnenes hovedstad og der kommer børnefamilier fra hele verdenen.
Lalandia Billund er den største med knap 1.000 sommerhuse og Skandinaviens største Aquadome/badeland. For børnefamilier er det som at komme i drømmeland. Når man lejer et Lalandia hus er der adgang til Tropisk Badeland, Monky Tonky Land, Winther World med skøjter og skibakke, bowlingbaner, Fitness og sport, Wellness og meget andet. Derudover er der mange gode restauranter, spisesteder og butikker.
At eje et feriehus og have adgang til alt dette er superskønt – og så er det også en god investering. Feriehusene er eftertragtet og har en høj udlejning og en god lejeindtægt. Lejeindtægten varierer af husstørrelsen, men ligger mellem 125.000 til 225.000 kr. pr. år til ejer. Der er nogle meget fordelagtige skatteregler ved udlejning af sommerhuse som betyder man kun betaler mellem 0-18% i skat af lejeindtægten. Så ud over de fantastiske faciliteter og gode familieoplevelser, er det også en rigtig god investering. Afhængig af udbetalingen og renten kan det faktisk være ”gratis” at have et Lalandia hus.
Skal du sælge eller købe et Lalandia sommerhus? Så ring til Kurt på tlf. 20 68 34 69– han står klar til at hjælpe.